STEM ETKİNLİKLERİ: KURUTUCU ÖZELLİKLİ ÇAMAŞIR MAKİNESİ

05.11.2019 371

Stem etkinliklerinde 11 Bilişim sınıfı ile öğrencilerimiz bu hafta kurutma özellikli çamaşır makinesi tasarladılar.

• Öğrenciler öncelikle bir çamaşır makinesi nasıl çalışır, çamaşırlar hangi aşamalardan geçerek temiz hale gelir sorularını cevapladılar.
  • İkinci aşama olarak Stem eğitim setleri ile çamaşrı makinesi tasarladılar. Çamaşır yıkarken dönen tamburu temsilen pervane, durulama özelliği için yanıp sönen lamba ve kurutma özelliğini temsilen kırmızı lamba kullandılar.
  • Çamaşır makinesi çalıştıktan sonra "Çamaşır makinesine kurutma yaparken çamaşır eklemek istersek nasıl bir değişiklik yapmalıyız?" sorsunu beyin fırtınası yaparak bulmaya çalıştılar. Bunun için kapağın açılıp kapandığını kontorl etmek amacıyla bir button ekleyip, kapak açıksa makina duracak, kapalıysa çalışacak şeklinde tekrar programladılar.

01-11-201901-11-2019