STEM ETKİNLİKLERİ: EL KURUTUCUSU ve TRAFİK LAMBASI

15.10.2019 249

Geçen sene okulumuzda kurulan Stem Laboratuvarı, bu sene de derslerden artan zamanlarda öğrencilerimiz tarafından kullanılmaktadır.

11 Bilişim sınıfı ile geçen hafta el kurutucusu ve trafik lambası tasarımı yapılmıştır.

El kurutucusu, basit olarak motor, güç kaynağı, pervane ve sensörden oluşan bir yapıdır. Fischertechnik setlerimiz ile tasarladığımız kurutucu hayata geçirildi.

Robo Pro programı ile akış şeması hazırllandı ve el kurutucumuzun beynine yüklendi.

Yapılan çalışmanın ardından enerji tüketimini en aza indirmek için ve daha güvenli bir makina tasarımı için neler yapmamaız gerektiği tartışıldı. Tasarımımız ve programımız üzerinde güncellemeler yaparak daha verimli bir cihaz üretildi.

Daha sonra öğrencilerden önce basit bir trafik lambası çalışmasını algoritma ve akış şeması çizerek hazırlamaları ve Robo Pro uygulaması ile kod bloğu haline dönüştürmeleri istendi. Bir lamba üzerinde belirli problemler oluşturarak öğrencilerin yazılım üzerinden güncelleme yapmaları sağlandı.

Bu işlemlerden sonra bir  yaya karşıdan karşıya geçmek için düğmeye basana kadar arabalara yeşil ışık yanacak şekilde yaya kontrollü geçi,ş sistemi tasarımı yapıldı.

İlk Test ve son testlerle öğrencilerin bilgi düzeyleri ölçülmüştür.

08-10-201908-10-201908-10-2019