OKULUMUZ YİNE BÜYÜK BİR PROJEYE İMZA ATIYOR: SANAYİ İÇİN TASARLA ve PROGRAMLA

OKULUMUZ YİNE BÜYÜK BİR PROJEYE İMZA ATIYOR: SANAYİ İÇİN TASARLA ve PROGRAMLA

13.06.2020 625

 

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansının  "2020 yılı Sanayi ve Çevre Altyapısı Mali Destek Programı"ndan destek almak için Elektrik Elektronik Teknolojisi Alan Şefi Oğuz GEDİKLİ'nin tasarlayıp yazdığı "Sanayi İçin Tasarla ve Programla" isimli projemiz kabul edilmiştir. 802.725 TL toplam bütçeli projemiz 60 başvuru içinden seçilmiştir.

Bu proje ile okulumuza neler kazandırılacak?

Kısa vadede toplam 120 öğrenci, 10 öğretmenimizin faydalanacağı, ileri yıllarda ise alanlara gelen tüm öğrencilerin faydalanacağı PLC ve mikrodenetleyici Programlama atölye ve laboratuvarı kurulacak. Kurulması planlanan atölyemizde PLC eğitim setleri,mikrodenetleyici eğitim seti, Lehimleme eğitim seti, Üç boyutlu baskı makinesi, 4 eksenli CNC kesim makinesi, üç boyutlu çizimlerin yapılabileceği yeterlilikte laptoplar, yazılımlar ve laboratuvarların öğrencilerin bireysel çalışmalarına fırsat sağlayacak mobilyalar ile donatılacaktır. 

18 ay sürmesi planlanan projemiz ile öğrencilerimiz mesleki ve teknik liselerde hedefledikleri projeleri uygulayıp ve sonuçlarını gözlemleyip el becerilerini kuvvetlendirerek bilgi, kabiliyet ve hayata bakış açılarını şekillendireceklerdir.

Ayrıca okulumuz alan öğretmenlerine, alan uzmanları tarafından 30 saatlik eğitim verilecektir.  Eren Enerji A.Ş. ve Çates A.Ş. de belirlenen personel sayısına göre eğitimler verilecektir.

 

Bu projeyi okulumuza kazandıran Elektrik Elektronik Teknolojisi Alan Şefi Oğuz GEDİKLİ'ye ve her zaman üretim, fikir ve proje konusunda öğretmenlerin arkasında duran Okul Müdürümüz Kamil ZOROĞLU'na teşekkür ederiz.

Projemizin büyük kitlelerin eğitimine ulaşması, okulumuzu ve ilçemizi kalkındırmasını dileriz.